Miriam Ponsa

Sherpa

Tardor-hivern 2014-2015

Homenatge als portadors i guies de muntanya de la zona de l’Himàlaia.

L’esforç, la tenacitat, la companyonia i les condicions extremes són font d’inspiració en aquesta col·lecció.

El viatge, el rumb i l’experiència amb la naturalesa ajuden a traçar la col·lecció. La religió, el pelegrinatge i la meditació juguen un paper important en la posada en escena.

La forta personalitat del Tibet desencadena un treball amb les textures que evoca l’ambient dels poblats. El punt tricot té molta presència i es treballa amb moher de galga molt fina i llana metxa tricotada a mà. La tècnica del nus espanyol elaborada amb llana metxa recorda els iacs, animals salvatges peluts en perill d’extinció.

El relleu aconseguit amb buata ens trasllada a les peces embuatades que portaven els antics xerpes. Es treballa amb peces de gran volum que evoquen la càrrega que els xerpes transporten.

La suavitat de la neu i el seu estat efímer es representa a través de la buata i de peces tricotades de fil negre espurnejat amb blanc. Les feixes formades per la naturalesa, típiques al Tibet, es representen a través de la superposició de cintes formant un camí continuat.

La tècnica del macramé fa una incursió en la vida dels tibetans com a exercici de teixir en l’ambient familiar.

Les formes orgàniques donen pas a peces oversize i línies arrodonides. Formes netes que juguen amb la superposició de capes i brodats manuals.

Els teixits tècnics treuen el cap en aquesta col·lecció i es treballen embuatats. Es combinen amb teixits de llana 100% i de moher de pèl curt. El teixit Jacquard brodat a mà té un paper destacat.

El color negre, gris, cru i gris clar predominen oferint secret i ambigüitat.