Miriam Ponsa

Dones aviadores

Tardor-hivern 2016-17

Dones Aviadores és un homenatge a totes aquelles dones que van desafiar les costums de la seva època i es van obrir camí en el món de l’aeronàutica.

La valentia del seu somni és la meva inspiració per crear aquesta col·lecció.

La duresa i admiració per les pioneres de l’aviació es reflecteix en el protagonisme de peces oversize i els petos inspirats en els de treball. L’entorn masculinitzat de l’aeronàutica es deixa notar en tota la col·lecció.

La col·lecció es treballa amb cintes i gomes elàstiques que recorden els paracaigudes. Els cordats de les peces, mitjançant peces metàl·liques i cremalleres, ofereixen múltiples possibilitats de forma i simbolitzen el ferro, el motor, i tota la part més tècnica de l’aparell volador.

Es treballen teixits de llana, cotó i cotó/seda, que aporten confort i protegeixen de l’ambient exterior. El teixit tècnic i la pell de vaca tenen un paper destacat. Les peces exteriors que abriguen i protegeixen de l’aire són presents a tota la col·lecció.

La tècnica del macramé es treballa amb cordó de gran diàmetre com a metàfora de la importància d’aquest art a la cinteria.
El punt es tricota manualment amb llana i mohair i el canalé de cotó/llana es teixeix amb màquina.

Predominen els colors apagats com la varietat de grisos i el negre.  Colors que evoquen l’esforç i tenacitat de les dones aviadores.