Miriam Ponsa

Boletaires

Tardor-hivern 2012-2013

L’univers micològic és el nou objecte d’investigació. En aquest context el refugi és un ambient rural de tardor: fresc i humit. Els bolets simbolitzen la transformació, una metamorfosi des del moment que neixen fins la seva descomposició. Aquesta erosió es treballa fusionant teixits semblants, tintant en degradat i experimentant amb els teixits, la majoria 100% naturals com el caixmir, el cotó, la seda i el làtex.

El patronatge juga a favor de les formes i intenta captar el volum mitjançant prisats i costures irregulars. S’aposta pels teixits tridimensionals per apropar-nos al món de les formes. Els teixits trenats a mà es treballen per donar volum i ens acosten a la recol·lecta manual dels bolets. Alhora simbolitzen la subtilesa i varietat.

L’ambient rural es reflexa mitjançant la gamma de color, els quadres dels teixits, els jerseis tricotats a mà i les formes àmplies. Es treballa el làtex per aconseguir l’efecte humit del bosc, ambient idoni per trobar bolets.
La terra és una de les protagonistes d’aquesta col·lecció que ret homenatge als i les boletaires, així doncs colors terrosos i ambients ombrívols que juguen amb el negre i l’escala de grisos per recrear l’erosió i la mort.