Miriam Ponsa

Les dones del mar – SS18

El mar o la mar. El risc i l’atracció repartida entre dos gèneres: el masculí i el femení. Tots dos imprescindibles, tots dos complementaris.

La relació de les dones amb el mar es mostra intensa i canviant en el transcurs de la història. Com a acompanyants, vestides amb peces de roba masculines o fins i tot com a pirates, les dones han navegat els mars. En l’àmbit de l’economia marítima les dones han aportat al llarg dels segles el seu esforç i capacitat organitzativa. El seu treball ha cobert importants àrees de caràcter social en les comunitats pesqueres i marineres.

Tot i que la rellevància de la participació femenina resulta inqüestionable, hi ha un dèficit en el reconeixement públic de la seva aportació. Aquesta col·lecció està inspirada en totes aquestes dones i la seva força.

Les formes orgàniques, repetitives i arrodonides donen pas a peces oversize per a aconseguir moviment. El patronatge parteix de peces de roba de treball. Es busca la sinuositat a través de les peces més voluminoses de denim.

Les matèries com la cinta i el cordó representen les xarxes i les cordes de les barques. Es treballa la tècnica del macramé i el baix llis amb teler manual.

Els teixits més suaus es treballen amb cordó elàstic per a aconseguir moviment.

Els punts esfilagarsats i oberts simbolitzen la xarxa. Es teixeixen manualment mitjançant la tècnica de la mitja i el ganxet.

Els materials més utilitzats són el cotó, el lli i la seda. La ràfia es teixeix creant capells i complements.

El color platejat és representatiu en aquesta col·lecció que combina blanc i negre, blau marí, turquesa i gris clar. Per aconseguir l’efecte degradat de grisos s’utilitza la tècnica de la tintura artesanal en peça acabada.

Categories: Col·leccions, Desfilada, Miriam Ponsa

Dijous 8 a les 20.30h inauguració de l’exposició L’ombra de Kilian Jornet a NU#02

Muntanyes, reptes impossibles i paisatges de somni es faran un lloc els propers dies entre les últimes col·leccions de Miriam Ponsa, Josep Abril i Txell Miras. Jordi Saragossa, fotògraf especialitzat en curses de muntanya, porta l’exposició L’ombra de Kilian Jornet a NU#02.

A l’exposició L’ombra de Kilian Jornet hi trobareu aquelles fotografies que potser algun dia van il·lustrar una notícia que duia per títol “Kilian Jornet ha guanyat…” o “Kilian Jornet ha batut el rècord de…”. Al seu costat un breu text molt diferent al que acompanyava aquells titulars tan espectaculars. Les històries que passaven rere la càmera, les anècdotes que han viscut Jornet i Jordi Saragossa a diferents racons de món.

La inauguració, que compta amb el suport d’Estrella Damm, serà dijous 8 de juny a les 20.30h a l’espai polivalent de NU#02 al c/ València, 229 i es podrà visitar fins dissabte 24 de juny.