Miriam Ponsa

miriam

Miriam Ponsa prové d’una família amb una antiga tradició tèxtil que es remunta a principis del segle XIX. Les seves col·leccions estan impregnades d’aquest esperit industrial de tradició centenària

El taller de Miriam Ponsa ocupa les instal·lacions de l’antiga fàbrica Francesc Ponsa. “L’ambient que es respira en aquest lloc té quelcom màgic”, afirma. Des d’aquest ‘santuari’, la dissenyadora desenvolupa una investigació constant, sense la qual no es pot entendre la moda. Per això, el seu treball és un ‘work in progress’ (treball en curs). La investigació que desenvolupa és completament lliure, basada en la seva pròpia experiència i en tot allò que l’envolta.

El projecte va començar l’any 2000 amb la reforma de l’antiga fàbrica familiar, abandonada des de feia 5 anys. “La fàbrica em recorda la meva infantesa, l’etapa en la que s’adquireixen les aficions i es crea la personlitat”, recorda Miriam Ponsa. Una dècada més tard, les seves peces han passejat per les passarel·les i performances de tot l’Estat les combinacions de les tècniques més modernes (com per exemple el dripping i el marbling aplicats al làtex) amb les reminiscències de les disciplines més antigues (tècniques artesanes com la cistelleria, la tapisseria i l’elaboració de teixits amb teler manual).

Però avui la marca Miriam Ponsa és molt més que la creativitat d’una dissenyadora independent. És tot un equip de persones que treballen amb els mateixos objectius i que gràcies a la seva harmonia ajuden a crear aquest món amb evocacions tan personals i genuïnes.

En el desè aniversari de la firma, la passarel·la Barcelona 080 va atorgar a Miriam Ponsa el premi a la millor col·lecció tardor-hivern 2010-2011 per a dona. Aquest guardó se sumava al que ja va rebre la dissenyadora el desembre del 2007, el premi “Barcelona és Moda” a la millor empresa emergent. El jurat del 080 va tornar a reconèixer el treball de Miriam Ponsa amb el premi millor col·lecció tardor-hivern 2013-2014 i amb la col·lecció primavera-estiu 2015 “Dones Mula”